HaVeP: Inzicht in goede arbeidsomstandigheden

HaVeP is een geregistreerd merk van Koninklijke Van Puijenbroek Textiel. Sinds eind jaren ’60 van de vorige eeuw wordt kwalitatief hoogwaardige werkkleding onder streng toezicht geproduceerd in Tunesië en Macedonië. Als lid van de Fair Wear Foundation streeft het bedrijf verantwoord geproduceerde producten na. Via de website http://www.havep.com/howitsmade en labels in de kleding geeft HaVeP consumenten inzicht in waar hun kleding vandaan komt.

Hendrik van Puijenbroek begon in 1865 met een opslagplaats van een paar vierkante meter. Tegenwoordig is HaVeP een toonaangevende speler op de internationale markt voor professionele werk- en veiligheidskleding in hoogwaardige textielweefsels. De missie: unieke oplossingen leveren in corporate identity- en beschermende kleding. Naast het leveren van kwalitatief hoogwaardige bedrijfskleding denkt HaVeP graag mee met haar relaties.

HaVeP is als één van de eerste textielbedrijven in Nederland deelnemer van Fair Wear Foundation (FWF). FWF streeft  naar goede arbeidsomstandigheden in de kledingproductie. Deelname aan FWF betekent dat HaVeP zich inzet voor goede arbeidsomstandigheden in fabrieken waar zij kleding laten produceren. Dit doet HaVeP volgens de FWF werkwijze. 

De inspanningen van HaVeP op duurzaamheid passen bij het bedrijf, waarbij men sterk overtuigd is dat dit op lange termijn tot extra omzet leidt. Bij de organisatie merkt men dat het vooralsnog een randvoorwaarde is, een reden om met (potentiële) klanten in contact te komen. Uiteindelijk zijn en blijven kwaliteit en design binnen de kledingindustrie altijd prioriteit nummer. Het feit dat een product ook duurzaam is kan vervolgens een manier zijn om twee gelijkwaardige producten van elkaar te onderscheiden.

 

 

Zeeman: consument kiest voor biologisch rompertje V&D: ‘Mag het een tasje minder zijn?’