Share your Clothes-Winkel  

De Claudia Sträter Share your Clothes (SyC) winkel aan het Rokin 136 in Amsterdam heeft unieke vintage Claudia Sträter-kleding te koop. Met een aankoop wordt de kleding hergebruikt en behouden materialen hun waarde. Hiermee dragen klanten bij aan een circulaire economie en steunen ze tegelijkertijd de Claudia Sträter Foundation. 

De Share your Clothes-winkel hanteert vaste verkoopprijzen die toegankelijk zijn voor een breed publiek. Bij elke Claudia Sträter-winkel in Nederland kunnen op afspraak vintage items worden ingeleverd. Klanten ontvangen hiervoor direct de restwaarde van het kledingstuk in de vorm van FashionPoints op hun FashionCard. De ingeleverde items worden verkocht in de Share your Clothes-winkel. De kleding krijgt hiermee een tweede leven.

De opbrengst van de winkel gaat naar de Claudia Sträter Foundation. Met de Foundation ondersteunt Claudia Sträter goede doelen en maatschappelijke initiatieven. Projecten die ondersteund worden zijn:

  • KWF: financiële bijdrage voor onderzoek naar borstkanker;
  • Commissie Oekraïne: gedragen Claudia Sträter-kleding die aan het einde van het seizoen niet is verkocht, wordt verdeeld onder vrouwen in Oekraïne die onder de armoedegrens leven;
  • DressforSucces: donatie van Claudia Sträter-kleding, bedoeld voor werkzoekenden die past bij de functie waarop ze solliciteren.

Claudia Sträter is een Nederlands luxemerk met een volledig Nederlands team. Vanuit het hoofdkantoor in Diemen worden de collecties ontworpen, gepresenteerd én geëxporteerd. Puur Nederlands design dus, gericht op de moderne vrouw. Geroemd worden de elegante stijl, uitstekende pasvorm, aandacht voor details en de goede kwaliteit/prijsverhouding.

Claudia Sträter streeft naar een juiste balans tussen people, planet en profit. Het merk blijft werken aan verbeteringen en boekt op die manier vooruitgang. Bijvoorbeeld door de samenwerking met Made-By en de Fair Wear Foundation.

Nieuwsgierig wat Claudia Sträter nog meer doet op het gebied van duurzaamheid? Klik op onderstaande links.

 

Granny’s Finest: Persoonlijk, sociaal en duurzaam Zeeman: consument kiest voor biologisch rompertje